Ecstatic Dance – Ecstatica

Op Hodenpijl
22-09-2024
09:45
Schipluiden
Drenthe
€ 37,50
muziek, zang en dans


Op zondag 22 september organiseren Op Hodenpijl en Ecstatica een Ecstatic dance! Ecstatic dance is een unieke danservaring, waarbij je je helemaal kunt laten gaan. Het nodigt uit om één te worden met de muziek, maar dan op een manier die je dichter bij jezelf brengt en je hart opent. Op blote voeten, zonder met elkaar te praten en in een veilige omgeving, vrij bewegen.

Een typische vorm van Ecstatic Dance heeft een duur van 2 uur exclusief inloop en introductie workshop. Tijdens de 2 uur wordt je muzikaal begeleid (dit event door live muzikanten) en worden er muzikale ingrediënten gebruikt om delen van jou te doen bewegen. Dit kan opzwepend en energiek werken, maar kan ook confronterende momenten met zich meebrengen. Het gaat er uiteindelijk om dat we dit weten te observeren en ermee weten te bewegen. Op deze manier is beweging en dans medicijn!
De 2 uur durende sessie wordt geopend – en gesloten – in een cirkel. Rosanne zal de yoga geven tijdens het voorprogramma. Deze sessie zal voornamelijk zittend zijn. We vragen je om je eigen meditatiekussentje mee te nemen.
De DJ van deze fijne ochtend is Dj Indi Raeva. Zij is onderdeel van de organisatie Ecstatica en organiseert met twee vrienden ‘Bezweefd’, een reguliere ecstatic dance in Rotterdam.
Inloop 09:30uur.
Evenement / Agenda delen: