Magisch Mabon ritueel

Hartstreling Tantra
22-09-2024
14:00
Het Nevelnest, Westervoort
Gelderland
€25
ceremonie
meditatie


Kom je verbinden in een magische Mabon-viering. Mabon is de tijd van de herfstevening, de overgang van de lichte naar de donkere helft van het jaar, waar de hitte van de zomer getemperd wordt door de lengende avonden. Het is ook de tijd van de oogst van vruchten en noten, traditioneel de tweede grote oogst in de landbouw. Een tijd waarin we ook persoonlijk onze vruchten plukken en daarmee ook een tijd van reflectie.

Tijdens de viering verbinden we ons met elkaar en met de energie van dit moment in het jaarwiel. Het afstemmen en werken met de energie van het moment geven we vorm in een transformerend ritueel in de magische tempel. Daarna is er voor wie wil mogelijkheid om te delen in de potluck.

-= HET MABON RITUEEL =-

Het ritueel geven we op traditionele manier vorm, waarbij we putten uit Westerse en Oosterse tradities.

Voor het ritueel richten we de Magische (energetische) Tempel op en nodigen daarin de Elementen en Hathor en Horus uit om ons bij te staan.
In deze energie beginnen we eerst te werken met het keelchakra (Vishuddha). Daarna geven we de transformatie van dit moment in het jaar kracht bij met Hathor, waarna we het leven en de overvloed vieren en aandacht geven aan reflectie op onze oogst.
We sluiten af met het ritueel van cake en wijn en het delen van onze ervaringen, waarna we de tempel wegzenden.

Aansluitend is er een potluck, voor wie wil.

-= KEELCHAKRA - VISHUDDHA =-

Bij elk jaarfeest werken we met een chakra. Bij Mabon is dat het keelchakra, het chakra van expressie, communicatie en creativiteit. In deze viering geven we dat vorm door wat leeft van binnen expressie te geven in beweging en klank. Zo laten we onze levensenergie stromen en sluiten we makkelijk aan bij de stromende overvloed van dit jaargetijde.

-= HATHOR EN HORUS =-

In de jaarfeesten volgen we de cyclus van Hathor en Horus door het jaar heen. Bij Mabon is dit de transformatie van de destructieve kracht van Sekhmet, de soms verzengende hitte van de zomer. naar de zachtheid en weldaad van Hathor, de zachtere en voedende nazomer met de overvloed van de oogst.

Mabon is daarmee ook het moment om uitbundig deze rijkdom en overvloed in ons leven te vieren, zowel van de vruchten van het land als van onze persoonlijke vruchten. Ritueel laten we Sekhmet en Hathor ons meenemen in de transformatie van deze tijd en vieren we de rijkdom van ons leven. Ook nemen we in die energie een moment om te reflecteren op onze persoonlijke oogst.

-= POTLUCK =-

Als je wil kun je na het ritueel meedoen met de potluck. Hiervoor vragen we om iets vegetarisch te eten en iets te drinken mee te nemen, genoeg voor een persoon. Als je iets mee hebt dat opgewarmd moet worden, dan kan dat op het fornuis of in de oven. We hebben geen magnetron.
Wij zorgen voor koffie, thee en water

-= VOORBEREIDING =-

Wat je zelf kunt doen als voorbereiding is eens kijken naar wat jouw oogst is van dit jaar en waarin je je rijk en overvloedig voelt.

Op de dag zelf vragen we je dat je schoon en in schone kleren komt. Mocht je je qua kleuren af willen stemmen, denk dan aan oranje, bruin, goud en rood.

Wil je deelnemen aan de potluck, vergeet dan niet jouw eten en drinken mee te nemen.

-= RITUELE NAAKTHEID =-

Rituele naaktheid is naaktheid die een functie heeft voor het ritueel, dus niet erotisch gericht is. In dit ritueel is er geen sprake van volledige rituele naaktheid. Wel is er in de uitbundigheid van het vieren ruimte om bovenkleding uit te trekken.

-= PRAKTISCH =-

* Wanneer: zondag 22 september 2024 14:00
* Inloop: vanaf 13:30
* Einde: het ritueel is rond 17:00 afgerond, de potluck is tot ongeveer 20:00.
* Waar: Het Nevelnest, Schraaweide 2, Westervoort
Let op: De rituele ruimte is op zolder en er is geen lift, alleen een trap. Je moet dus wel zelfstandig de trap op kunnen.
* Bijdrage: € 25 p.p.

-= AANMELDEN =-

➡️ https://hipsy.nl/shop/72311-magisch-mabon-ritueel ⬅️

Heb je ook interesse in onze Tantra-workshops en -trainingen?
Klik hier voor de agenda: https://hartstrelingtantra.nl/evenementen/

-= MEER INFORMATIE =-
Kijk op https://hartstrelingtantra.nl/evenement/magisch-mabon-ritueel/
Of bel of mail naar Hartstreling: 06-10996723, info@hartstreling.nl
Evenement / Agenda delen: