Vrouwencirkel- Goedstof

Goedstof met Anne en Nicole
18-10-2024
13:00
De entresol, een aparte ruimte bij de SooS in Weert
Limburg
€ 25
community
meditatie


Een vrouwencirkel is een bijeenkomst waarin vrouwen elkaar ontmoeten – in alle openheid en zonder oordeel – en elkaar aandacht geven, troost, een luisterend oor en rust. Alles vanuit zuivere intentie, vanuit het compassievolle hart. Even een moment om echt contact te maken met je fysieke, mentale en emotionele welzijn.

Het lijkt een nieuw fenomeen, maar het is verre van dat. Onze voormoeders hebben duizenden jaren deelgenomen aan bijeenkomsten waar oudere vrouwen hun wijsheid deelden en jonge vrouwen hun speelsheid en verwondering teruggaven. In vervlogen tijden ontstonden deze momenten als vanzelf, tijdens het wassen aan het water of doordat de menstruatiecyclus vrouwen samenbracht. Door de tijd heen zijn we deze onderlinge verbinding kwijtgeraakt. Door weer bewust samen te komen, willen wij deze connectie herstellen. En door samen te komen zonder oordeel en zonder de intentie elkaar te fixen, wordt de groep omringd met een hartverwarmende energie waar al helende kracht vanuit gaat.

In deze veilige setting brengen Anne de Bruijn en Nicole Smolenaers orakelkaarten, meditatie-oefeningen, systeemwijsheid en hun intuïtieve ontvankelijkheid in de cirkel. Het ritme van een Goedstof vrouwencirkel staat in grote lijnen vast. De exacte invulling is flexibel en afhankelijk van dat waar de groep in het moment behoefte aan heeft.
Evenement / Agenda delen: